MENÜ
Kerner Mariann - Idézet gyűjtemény
"Ébredj rá, hogy minden csak addig tart, amíg igazán jó.
A vég egy új, jobb jövő kezdete, nem pedig büntetés."

"A férfiszívnek köves a talaja. (...) A férfi elveti, ami megterem benne... és gondot visel rá."

"A nők nagyon nagy hibája, hogy fokozatosan oldódnak föl, és később olyan mértékben, úgy ömlesztik rá magukat arra a szerencsétlen férfira, hogy azt elfogja a menekülési ösztön. Mert azt hiszik, hogy most már jogot formálhatnak hozzá, holott akkor kellene magukat leginkább visszafogni."

"A hála fontos egy férfi életében: senki nem jut messzire, ha megfeledkezik azokról, akik mellette álltak a nehéz időkben."

"Ha egy pasi azt állítja, hogy javíthatatlan romantikus alkat, sikítani akarok. Ez ugyanis annyit jelent, hogy az illető rózsaszínben lát téged, és abban a pillanatban, hogy valóságos lénnyé változol, és már nem a fantáziája része vagy, kikapcsol. Ezért veszélyesek a romantikusok. A közeledbe ne engedd az ilyet!"

"Aki szeretni akarja azt, akit nőül vesz, annak nőül kell venni azt, akit szeret."

"A férfiak túlnyomó része nem akarja megbántani a nőket. A férfiak túlnyomó része azt hiszi, hogy ha visszautasítanak egy nőt, azzal megbántják. Alig akad olyan férfi, aki belegondol, hogy mi történik, ha igent mond egy nőnek, utána pedig egy életen át úgy tesz, mintha nem is létezne."

"A legszörnyűbb dolgokat a férfiak éppen a szerelem nevében teszik."

(Cassandra Clare)

 

"Ritka az olyan férfi, aki felfogja egyetlen szál tökéletes rózsa értékét."

(Született feleségek)

 

"Egy okos lány számára a férfi nem kérdés - hanem a válasz."

(Gábor Zsazsa)

"A férfiak csak a színpadon halnak meg a szerelemtől."

 

"A férfiaknak mindig az kell, ami elérhetetlen. Ha egyszer megkapják, akkor már nem érdekli őket annyira, mint azelőtt."

 

"A férfi figyelmét egy nőre igazán csak egy más férfi figyelme tudja felhívni."

(Molnár Ferenc)

 

"Mindenki tudja, hogy a férfiak (...) gőgösek, becsvágyóak, nem tűrik az ellentmondást, de naivak és nehéz felfogásúak is, némi diplomáciával könnyű túljárni az eszükön."

 

"Soha senki nem fogja megnyerni a nemek csatáját. Túl gyakori a barátkozás az ellenséggel."

(Henry Kissinger)

 

"A szerelmes férfi minden óvatos tanácsot hajlandó félreérteni."

(Liviu Rebreanu)

"Összességében, mi, pasik sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint a nők. Úgy látom, hogy mivel egyszerűbb "állatok" vagyunk, egyszerűbb vezérelni minket előre és hátra, jobbra és balra, tehát egyszerűbb minket manipulálni. Jobban ki vagyunk szolgáltatva az érzelmi konfliktusok hiányos kezelése folytán jelentkező feszültségeknek, mivel ezt a részünket nem akarjuk fejleszteni."

(Csernus)

 

"Racionális szempontból a pasik a felsővezetők, aztán szépen hazamennek papucsállatkának."

(Csernus)

 

"Ha olyan férfit keresel, aki vonzó, jó humorú, eszes, határozott, érzékeny, remek szerető, ugyanakkor ragaszkodó és romantikus - válts mozijegyet."

 

 

"A legtöbb pasi úgy tudja, egyébként élettapasztalatból, hogy a női alak az első terhességig tart, és azután egy hóemberrel fognak együtt élni."

 

"Csinos pasiból van elég, jó szövegű srácokat a tévében is lehet látni, a megbízhatóság viszont ritka."

 

"A férfiak általában három alapvető okból tesznek bármit is:
1. Jólesik
2. Javít a helyzetükön (hatalmilag vagy anyagilag)
3. Kihúzza őket a csávából."

 

"Nem az a férfi mércéje, ahogyan kellemes és kényelmes percekben viselkedik, hanem az, hogyan állja meg a helyét vitákban, és hogyan oldja meg a kényes helyzeteket."

(Martin Luther King)

 

"A férfiak olyanok, mint a kisfiúk. Akár nyolc-, akár nyolcvanéves, mindörökké gyermek marad."

(Wilbur Smith)

 

"A férfiak, néha akkor is, ha csak néhány napja nem láthatják kedvesüket, elkeserednek s elváláskor sírva fakadnak; szintúgy sok mindenre esküdöznek, ígéretet tesznek, s elhatározott szándékuk azt meg is tartani; de aztán valami új eset jön közbe, s kiverik fejükből esküiket (...) Esküre, könnyekre és ígérgetésre általában hamarabb kaphatók ők, mint hű szerelemre. Ingatag jellemük készteti őket minderre, hisz nincs egy se, ki ne szeretne inkább egy hónapban tíz szeretőt változtatni, mint hogy tíz hónapig egynél maradjon. Állandóan azt hiszik, hogy új módszerekre és formákra lelnek, s kérkednek vele, ha sok nő szíve volt az övék. Mit remélsz tehát? Hiú ábrándokkal miért áltatod magad? Úgysem vagy rá képes, hogy csélcsapságában akadályozd: szűnj meg szeretni őt, s mutasd meg, hogy ugyanolyan módon, ahogy ő csalt meg, te is megcsalhatod."

(Boccaccio)

 

"Könnyebb jó szeretőnek lenni, mint jó férjnek, azon egyszerű oknál fogva, hogy például nehezebb szellemeskedni minden áldott nap, mint kedves dolgokat kitalálni - időnként."

(Honoré de Balsac)

 

"Egy férfi akkor kerül legközelebb önmagához, amikor eléri egy játékba belefeledkező gyermek komolyságát."

(Hérakleitosz)

 

"Az érett férfi szerelme szebb és mélyebb, mint a fiatal tacskók lángolása. Szenvedni a szerelemtől csak felnőtt férfi tud."

(G.Hajnóczy Rózsa)

 

"A férfiak egy csomó mindent elvárnak a nőktől, miközben nem segítik őket. Elvárják az is, hogy a nő megfelelő külsővel is rendelkezzen, miközben a pasi meg egy dagadt, elhanyagolt disznó."

(Csernus)

 

"Minden férfi egyforma. Csak az arcuk más, hogy ne keverjük össze őket."

(Marlilyn Monroe)

"Egy férfi sokkal szívesebben megy haza olyan házba, ahol vetetlen ágy és jókedvű asszony fogadja, mint olyanba, ahol szép rend és morcos asszony várja."

 

"A férfi gyakran megunja a szerelmet. A nő mindig csak a szeretőjét unja meg."

 

"Ha én mondhatnám meg a nőknek, hogyan válasszanak férjet, hát azt tanácsolnám, csinálják pontosan úgy, mintha lovat vennének: Egy: keresd a fajtiszta, erős fogú, erős lábú példányt! Kettő: kerüld azokat a teremtményeket, amelyek kicsit is rúgósak vagy harapósak! Három: könyörtelenül hagyd ott, ha csak a legkisebb hajlandóságot mutatja a lustaságra! Négy: a csökönyös szörnyetegekre ügyet se vess! Egy kis keményfejűség persze elkerülhetetlen, talán nem is árt, de ha túl sok van belőle, az veleszületett ostobaságra utal. Röviden tehát: olyat válassz, amelyik még nevelhető!"

(Amanda Quick)

 

"Hajdan, midőn az Isten megteremtette a Földet; megcsinálta a hegyeket, vizeket, erdőket, állatokat és más értelmes dolgokat, belenézett a tükörbe, s azt mondta magának: na jó, kreálok egy ilyen figurát, mint ez itt, elvégre játszani, kockáztatni is kell. S lőn. Amikor azonban látta, hogy teremtménye tökéletesen életképtelen, elkeseredett. Bánatában csak ült a tévé előtt, rágcsálta a snacket, sós mogyorót, nyomkodta a távkapcsolót, harapta a sört, s nézegette a lyukas zokniból kibámészkodó lábujját. Végül elszánta magát. Nagy sóhajjal azt mondá: akkor most csinálok valami szépet. És megalkotá a nőt. Amint a mű elkészült, nem tudott betelni vele. Milyen finom. Milyen kecses. Milyen eszes. Milyen szép. Na igen, de bármilyen szép, bimbózni nem tud. A szaporodáshoz segítségre is szüksége lesz. Hoppá, hisz ott az a suta, gyámoltalan, szőrös teremtmény, a férfi. Elővette, bámulgatta, hümmögött, vonogatta a vállát. Hát ezzel a lénnyel aligha áll szóba a tökéletesre sikerült nő. Barkácsolt egy kicsit a férfin, de az nem lett jobb az istennek se. Mit volt mit tenni, a nőt kellett kicsit átprogramozni. Előkerültek a Gyengédség, Jóság, Tolerancia, Érzékenység, Anyai ösztön stb. feliratú fűszertartók. Valami még rettentően hiányzott. Nélküle a nő még mindig nem tudná elviselni a férfinak keresztelt kreatúrát. Hoppá, megvan! Isten elővette a Humorérzék nevű sót, s dolgozni kezdett a női agyvelőn. Sajna közben megkezdődött a meccs a tévében, s teljesen elvonta a figyelmét a munkájáról. Miáltal egy kicsit túladagolta a hozzávalókat. S miközben mi nők, benneteket gyámolítunk, táplálunk és gondozunk, hogy ama egyetlen funkciótoknak megfelelhessetek, ti komplexusaitok kompenzálni próbálván minket cikiztek."Nevetés

(Vavyan Fable)

 

„A férfiak nagyon furcsák. (...) Megüthetnének, ordítozhatnának, megfenyegethetnének, de ők rettenetesen félnek. Félnek egy nőtől. Nem feltétlenül attól, akit elvettek feleségül, de mindig akad egy, akitől rettegnek, és aki aláveti őket minden szeszélyének. Ha más nem, akkor a saját anyjuk.”

(Coelho)

 

"A férfi a nőre gondol. A nő arra gondol, mit gondol róla a férfi."

 

"Egy férfi olyan szerelmes lehet egy nőbe, hogy az egész valóját eléje terítheti, melléje lehozza a csillagos eget, de szerelmében akár csodát is csinálhat, és a nő mégiscsak félig tudja visszaszeretni. Tudod- e, miért? Mert annak a férfinak, akármit csinál is, erre a nőre vonatkozólag ennyi a gyújtóhatása. Egy másik férfi viszont csak ránéz ugyanerre a nőre, egy hangot kiejt, egy parányi gesztust csinál, s a nő már izzik belül, mint a fehérre melegített vas. Oly gyúlékony erre a férfira. És ez ellen nem lehet tenni semmit. Ez így van, ezt a félszerelmet a férfinak egyszerűen el kell viselnie."

 

"A férfiak ugyanazt várják el az alsóneműjüktől, amit a nőktől: némi támaszt és némi szabadságot."

 

"Férfiembernél az számít, van-e szíve, nem pedig az, hány szál szőr van a fején."

 

"A férfi tüstént megvallja szerelmét, de sokáig habozik, amíg megmondja, hogy nem szeret többé. A nő a fordítottja ennek."

 

"Ha a férfi többé-kevésbé mindig csalódik a nőben, az azért van, mert megfeledkezik arról, hogy nem egészen ugyanazon a nyelven beszélnek, s hogy a szavaknak, kivált az érzelmi kérdésekben, számukra más-más súlyuk és más-más értelmük van."

 

"A szerelemben a nő attól születik meg, amit kap, a férfi pedig abba hal bele, amit ad"

 

"Az a férfi, akit valamely nő, ha bármily kevéssé is, de szeretett valaha, s ez a szerelem se nem számításon, se nem érdeken alapult, örökké lekötelezettje neki, s akármit is tesz majd érte, sosem tehet annyit, amennyit emez őérette tett."

(Dumas)

 

"Nem könnyű egy férfi számára a saját érzéseit megfogalmazni. Ha egy nő érez valamit, azt azonnal, teljes bizonyossággal tudja; ha egy férfi érez valamit, elbizonytalanodik, tudni akar, ezért elkezd gondolkozni, és a nagy eszével vagy jut valamire, vagy nem. De nem az IQ mennyiségétől függ, hogy tévútra vezeti-e a racionalitása, vagy pedig felismeri vele a valóságot."

 

"A férfi a nő szemében hős akar lenni. Ha a nő bármilyen okból csalódott vagy boldogtalan, a férfi ezt saját kudarcaként éli meg. Társa boldogtalansága megerősíti legmélyebb félelmét: egyszerűen nem elég tökéletes. Manapság sok nő nem veszi észre, milyen sebezhetőek a férfiak, mennyire szükségük van nekik is szeretetre. A szeretet segít a férfinak rájönni: éppen elég tökéletes ahhoz,

hogy képes legyen teljesíteni mások kívánságait."

John Gray

 

"

Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok.

Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem.

És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába."

Karinthy Frigyes

 

"

Amikor bizonyos férfiak döntést hoznak, nem számít, mennyire kínozza őket, azután is ragaszkodni fognak a döntésükhöz. A férfiak, ezt megtanulta, inkább szenvednek, semhogy meggondolják magukat vagy változtassanak szokásaikon. Bonyolult rendszereket képesek kidolgozni a fájdalom magukba fojtására, néha olyannyira sikeresen, hogy egyáltalán nincs is tudomásuk arról, hogy milyen hatalmas fájdalom birtokában vannak."

 

"Aki a férfiaknak kedvezni akar, az engedje, hadd kövessék a maguk útját."

 

"A férfi a veszélyben keres magának gyönyört."
/GOETHE/

 

"A férfiak, ha két nõ közül kell választaniok, legtöbbször azt szeretik jobban, aki azt kevésbé érdemelte ki."

/STEPHANE WOHL/

 

"Az igazi férfi kétfélét akar: veszélyt s játékot. Ezért akarja a nõt, mint aki a legveszedelmesebb játékszer."
/NIETZSCHE/

 

 

"Minden férfi sakál, nekünk mégis szükségünk van egyre, hogy megvédjen a többiektől."

( Marlene Dietrich)

 

"Ugyanazon férfi egyik asszony mellett gyáva bölcs,
a másik mellett eszeveszett hős."
Jókai Mór

"A férfiak nem azért zabosak rám, mert tudok róluk valamit, hanem azért,
mert azt tudom róluk, amit még ők sem."

 

"

A férfi és a nő két lezárt szelence, és a kulcs mindkettőhöz a másikban van.

  

Asztali nézet