MENÜ
Kerner Mariann - Idézet gyűjtemény
"Ébredj rá, hogy minden csak addig tart, amíg igazán jó.
A vég egy új, jobb jövő kezdete, nem pedig büntetés."

"Az igazi NŐ, akinek a család a fontos, aki összetartja azt. Aki szeret és tud szeretni és gondoskodni. Aki tud mindig újat mutatni, akiben bízhat a partnere. Aki bármilyen közhelyesnek hangzik, de megállja a helyét a konyhában, aki a lakásukat-házukat otthonná varázsolja. Tesz azért, hogy a párját elkápráztassa újra és újra. Csinos és ápolt. Egyéniség. A partnernek legyen barátja; párja; szeretője és szerelme. Intelligens, de ha valamit mégsem tudna, azt felvállalja. Megújuló, akinek a szemébe az izgalmat és a megnyugvást is megtalálod. Az igazi nő ösztönösen tudja, hogyan kell szeretnie, aki örömet lel abban, hogy ő nőnek született."


„Én úgy érzem, van rá esély, mert a szépség csakis máz.
Bár a külcsín s nem az érték, mit egy nőnél elsőként látsz.
De ha átragyog a lélek, nincs több hibás arcvonás.
Aki hű, az hamar szép lesz, és egy férfinak mért kéne más?!”

(Michael Kunze)

 

 


"Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kivülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadikban láthatod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirogatását, a hetedikben azt a szeretetet, ami a Tied.

Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei hatalmát, vagy a csípőjét nézed.

Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy a fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van."

(Müller Péter)

"Mihelyt a nőről nem tudsz mindent feltételezni, szereted."

(Paul Geraldy)

 

 

 

"Nélkülem nem tudsz élni, mert férfi vagy, mert bennem van a titkosabb erő, amely nélkül nem vagy teljes ember.Nem tudsz nélkülem élni, mert nő vagyok. Az én lehelletem ad szárnyat a lelkednek, erőt a karodnak, mosolyt a halott kőnek."

(Márai Sándor)

"Lehet, hogy a tüzet a férfiak találták fel, de arra a nők jöttek rá, hogyan kell játszani vele."Vigyor

 

"Nincs fal, nincs kincs, nincs semmi más nehezebben megőrizhető, mint a nő."

 

 

 

"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak.

A férfiak nem akarnak felmászni értük, mert félnek az eséstől és sérüléstől.

Inkább választanak egy földön heverőt, romlottat- mondván ez is jó lesz.

Nem olyan jók, de könnyű megszerezni őket.

Emiatt aztán a fa tetején az almák azt gondolják, valami nincs rendben velük, bennük van valami hiba, nem kellenek senkinek....

Pedig igazából csodálatosak, csak ki kell várniuk azt a valakit, aki elég bátor ahhoz, hogy felmásszon a fa tetejére."

"Ha egy férfi meg akarja szerezni egy nő szívét,

előbb használnia kell a sajátját."

(Mike Dobbertin)

 

 

 

"Aki nem szereti a bort, a nőket és a zenét,

feleslegesen él."

(M.Luther)

 

"A nő, maradjon nő...

Legyen annyi esze, mint a férfinak, de a szíve legyen sokkal különb.

Tudjon kenyeret keresni, de tudjon sütni is.

Nem akarjon egyenjogúságot, mert addig vannak igazán jogai, amíg a jogok nem azonosak a férfiéval.

Ne zülljön le a férfihez, mert ő lesz az első, aki elítéli és megveti magát ezért és mert sem lelki, sem fizikai adottságai miatt nem élhet züllöttségben."

(Bozzay Margit)

 

"A nő azt akarja, hogy ok nélkül, "miért" nélkül szeressék: nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen."

 

 

 

"Minden nő szívesen lenne hűséges. Csak olyan férfit nehéz találni, akihez hű lehetne maradni."

 

 

 

"Nőnek lenni jó. Jó nőnek lenni meg pláne!"

 

"A nőknek nem magyarázni kell; foglalkozni kell velük."

 

 

 

"A nők mindig tudják, hogy milyen a hatásos belépő."

 

 

 

"Minden női hazugságban van egy szemernyi igazság. Ez az ő hazugságuknak erkölcsi alapja. Épp ezért veszedelmes. A valóság egy csonka földdarabján vetik meg lábukat, s oly meggyőződéssel, elszántsággal, jóhiszemű hévvel tudják védeni hazugságukat, mintha az igazságot védenék. Lehetetlen őket innen kilendíteni. Azt, ami van, rugalmasan idomítják ahhoz, ami nincs."

(Kosztolányi)

"Mivel nőből vagyok, nem mondom ki, amit akarok, de fenntartom a jogot, hogy hisztizzek, ha nem kapom meg."

(Cecelia Ahern)

 

"Mi, nők annyit tudunk gondolkodni feleslegesen. Már előre aggódunk olyan dolgok miatt, amik meg sem történtek. És persze rágódunk a múlton is, ami már rég elmúlt. Egy olyan álomvilágban élünk, ahol a dolgok már, vagy még nem léteznek, s közben elszalasztjuk az egyetlen lehetőségünket: a jelent."

(Szöllősi Györgyi)

 

 

 

"A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő – még a legérzékibb nő is – a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek. Akármilyen érzéki bravúr, vagy megrendítő testi gyönyör – egy nőnek ez nem elég, mert az igazi gyönyörpontja nem bonctani helyen rejlik, nem is, ahogy mondani szokás, az „egész testében”, hanem az egész lelkében. Minden olyan ölelés, mely csakis az „erogén zónák” ingerlésén alapul, kevés neki. Egy nő „erogén zónája”: a lelke."

(Müller Péter)

 

 

"A tisztán szerető női szívnek kötelessége a féltékenység. Abban a női szívben, amely nem féltékeny, egy csomó közöny is lakik."

(Eötvös Károly)

 

 

"Én három személy vagyok, attól függően, hogy épp kivel vagyok. Az Ártatlan Kislány, aki csodálattal bámulja a férfit, és úgy tesz, mintha lenyűgöznék hetvenkedő történetei a hatalomról és a dicsőségről. A Végzet Asszonya, aki azonnal lecsap azokra, akik bizonytalanok, átveszi felettük az irányítást, és kielégíti a vágyaikat, hiszen nekik már semmi mással nem kell törődniük. Végül pedig a Megértő Anya, aki gondját viseli mindazoknak, akik vigaszra és törődésre szorulnak, úgy tesz, mintha megértené őket, de a panaszok egyik fülén be – a másikon ki."

(Coelho)

 

 

"A nő, amikor erős, boldognak és szépnek érzi magát, ilyenkor minden férfi közül az erőben tobzódót kívánja magának, vállalva azt a veszélyt is, hogy összeroppan a karjai között."

 

 

"A nők szeretnek nevetni a férfiakon, ettől érzik magukat erősnek, amitől persze megnyugszanak."

 

"Aki igazán meg akar szerezni egy nőt, annak meg kell tanulnia a másik fejével gondolkodni, és tudnia kell, hogy először mindig a nő lelkét kell meghódítania."

 

 

"Jön a nő! Mindig így kezdődik! Vigyázat! Figyelem! A férfi mindent kiszámít alaposan, előrelátóan, precízen, véglegesen. És erre jön a nő! Másodpercenként százhúsz kilométeres hazugságokkal, lihegve, hadarva, szemlesütve, ájuldozva vagy mosolyogva; egyszer csak jön, és mindent halomra dönt! Aztán leül e halomra, és kipúderezi magát. És őszinte részvétét fejezi ki. Óvakodjunk a nőtől! A legegyszerűbb mindennapi fogalmak is zavarosak lesznek, ha nővel kapcsolatban akarjuk tisztázni őket."

(Rejtő Jenő)

 

 

"Ha egy nő beszél hozzád, azt figyeld, mit mond a szeme."

(Victor Hugo)

 

 

"Azt hiszem, a hiteles férfi vagy hiteles nő egyik alapfeltétele az, hogy amikor egyedül van, akkor is jól érezze magát a saját bőrében. Akkor is jól el tudja tölteni az időt önmagával."

(Csernus Imre)

 

 

"Egy nő nem függhet egy férfi védelmétől, inkább meg kell őt tanítani, hogyan védje meg magát."

 

"A nők tévedései csaknem mindig a jóságba vetett hitből vagy az igazságnak kölcsönzött bizalomból

erednek."

(Honoré de Balsac)

 

 

"A nőt fokozatosan kell megismerni, szép lassan, mint ahogy a jó bort sem öntjük le a torkunkon azonnal, hanem kóstolgatjuk, ízleljük a nyelvünkön, ahogy szétterül, s mikor már minden sajátosságát kiismertük, akkor térünk rá újabb fokozatra: kortyolunk még egyet, új ízeket keresünk. (...) Az út a másik megismeréséhez önmagában már élvezet. Soha nem értettem meg azokat a fiatalokat, férfiakat, akik azonnal ágyba hurcolják a nőt. És megkezdődnek az elgondolkodtató, megfontolt beszélgetések, kézszorítások, egymás szemébe nézések, melyek felkészítenek minket arra, amit amúgy is mindketten akarunk. De mennyivel szebb és emberibb így!"

(Horváth Géza)

 

 

"Csak azok a nők látnak tisztán, akiknek könny áztatta a szemét."

 

 

"Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma Magyarországon. A sok derűs vidám tekintet!"

(Csernus)

 

"Tanuld meg a férfi nélkül is jól érezni magad! Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nő, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé! Ne mutasd ki folyton a szerelmedet! Önmagadat tartsd a legfontosabbnak, ne őt! Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tőled."

(Fejős Éva)

 

 

„A legtöbb nő a legnagyobb lelki viharokat is képes elviselni anélkül,hogy elrontsa frizuráját.”

 

„Én három személy vagyok, attól függően, hogy épp kivel vagyok. Az Ártatlan Kislány, aki csodálattal bámulja a férfit, és úgy tesz, mintha lenyűgöznék hetvenkedő történetei a hatalomról és a dicsőségről. A Végzet Asszonya, aki azonnal lecsap azokra, akik bizonytalanok, átveszi felettük az irányítást, és kielégíti a vágyaikat, hiszen nekik már semmi mással nem kell törődniük. Végül pedig a Megértő Anya, aki gondját viseli mindazoknak, akik vigaszra és törődésre szorulnak, úgy tesz, mintha megértené őket, de a panaszok egyik fülén be – a másikon ki. Maga melyiket szeretné megismerni?”

 

 

 

„Néztem a nőt, aki addig voltam, és láttam,
hogy gyenge, bár próbálja azt a látszatot kelteni, hogy erős.
Mindentől fél, de elhiteti magával,
hogy ez nem félelem,
hanem annak az embernek a bölcsessége,
aki ismeri a valóságot.
Befalazza az ablakokat, nehogy besüssön a nap a szobájába:
kifakítaná a régi bútorokat.
Láttam, ahogy a Másik a szoba sarkában ül:
gyenge volt, fáradt és kiábrándult.
Uralma alá hajtotta és rabszolgaságban tartotta azt,
aminek mindig szabadon kéne szárnyalnia: az érzelmeit.”

 

 

 

 

"A legcsodálatosabb nő, akivel valaha is találkoztunk, mindig az, akivel éppen szakítottunk."

 

 

 

"A női lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt."

(Csáth Géza)

 

 

 

"Csakis az érett lelkű nők képesek túllépni női szerepeiken s fölismerni, hogy önálló és szabad lények, akiknek sorsa - bár velük összefügg, de - nem csupán a Férfi."

(Müller)

 

"A nőknek két végzete van: a férfi és az idő. A férfit meghódítaniok, az időt legyőzniök kell harmóniájuk biztosításához."

(Dr. Németh Endre)

 

 

 

"A nőkkel az a bökkenő, hogy képesek közel férkőzni az emberhez pusztán azáltal, hogy levegőt vesznek."

 

"Amit egy nő meg akar tudni, azt kiveszi vagy sírással, vagy kéréssel, vagy édes csókkal."

(Mikszáth)

 


"Egy nő nem minden férfi mellett ugyanaz a nő."

 

 

 

"A férfi olyan hamar felmelegszik, mint a villanykörte: egy pillanat alatt tűzbe jön, s ugyanilyen hamar ki is hűl. Ellenben a nő - s ez tudományosan bizonyított tény - úgy melegszik fel, mint a vasaló. Lassan, fokozatosan forr fel, mint a jó húsleves. De ha egyszer átforrósodott, nincs, aki lehűtse."

 

"Mi, nők, amikor az életünk értelmét vagy a megismerés útját keressük, mindig a négy klasszikus archetípus valamelyikével azonosulunk.
A Szűz (és itt most nem a szexualitásról beszélek) az a típus, aki a teljes függetlenségen keresztül keresi az utat, és mindent, amit tanul, annak köszönhet, hogy képes egyedül szembenézni a kihívásokkal. A Mártír a fájdalomban, az odaadásban és a szenvedésben találja meg az önmegismerés módját. A Szent a határtalan szeretetben találja meg élete értelmét, és abban a képességben, hogy úgy adjon, hogy nem kér cserébe semmit. A Boszorkány pedig a teljes és határtalan gyönyört keresi, hogy ezzel adjon értelmet létének."

(Coelho)


 

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor a férfi már az utolsót is elfelejtette."


"A nőnek nincs meg a kellő képessége arra, hogy csupán akaratának a megerőltetésével gyökeresen eltörölje annak a képét, aki sokáig lenyűgözte. Egy másikkal kell helyettesítenie. Nem rombol, hanem egymásra illeszt. Amikor a második kép nagyobb és szélesebb az elsőnél, s emebből semmi sem látszik többé, akkor minden jól van. Ez a feledés. Amikor kisebb nála, s a réginek a szélei kilátszanak alóla, akkor hiába minden: ez a lelkifurdalás."

(Dumas)

 

"A nőt ugyanazokkal az eszközökkel kell meghódítani, mint az ellenséget. Erővel, vakmerőséggel, hízelgéssel és ajándékokkal. De alázatossággal és könyörgéssel sem a nőt, sem az ellenséget nem tudod meghódítani."

(Talmud)


 

"Ha a nők szerelmesek lesznek szerda délután 14 óra 11 perckor, ebben az esetben 14 óra 12 perckor fog bennük fölmerülni az aggodalom, hogy megmarad-e nekik, akit megszerettek."

(Ancsel Éva)

 

"A nők tudnak látni, anélkül, hogy odanéznének."

(Jókai)

 

 

"Egy nő számára szerencsétlenség, ha sohasem szerették, de tragédia, ha sohasem szeretett."

 

„Igen, nagyon szeretlek, senki mást nem szerettem így, és éppen ezért megyek el, mert ha maradok, az álom valósággá változik, és akkor majd birtokolni akarlak, azt akarom, hogy az enyém legyen az életed... De nem, nem akarom, hogy a mi szerelmünk is rabszolgasággá változzon. Jobb, ha megmarad álomnak.

Választhatok, hogy minek tekintem magam: a világ áldozatának, vagy egy kalandornőnek, aki kincset keres. Az egész csak nézőpont kérdése.”

(Coelho)

"Néztem a nőt, aki addig voltam, és láttam,
hogy gyenge, bár próbálja azt a látszatot kelteni, hogy erős.
Mindentől fél, de elhiteti magával,
hogy ez nem félelem,
hanem annak az embernek a bölcsessége,
aki ismeri a valóságot.
Befalazza az ablakokat, nehogy besüssön a nap a szobájába:
kifakítaná a régi bútorokat.
Láttam, ahogy a Másik a szoba sarkában ül:
gyenge volt, fáradt és kiábrándult.
Uralma alá hajtotta és rabszolgaságban tartotta azt,
aminek mindig szabadon kéne szárnyalnia: az érzelmeit."


 

Asztali nézet